Om os

Silkeborg Big Band har været en institution i byens musikliv i en årrække. Orkestret har et et alsidigt repertoire, såvel klassisk bigband musik (Basie, Ellington mm.) som nyere ting af f.eks. Thad Jones, Bob Mintzer og Ernie Wilkins m.fl.

Der er tale om en sprudlende og udadvendt musik med megen vægt på det rytmiske, klanglige og improvisatoriske. Der benyttes i stor udstrækning gæstesolister, såvel dygtige lokale, samt professionelle.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Historie:

Silkeborg Big Band startede i midten af 70’erne på Silkeborg Seminarium med Dick Harringes som initiativtager og dirigent. Bandet hed dengang “Little Dick Big Band”. Efter Dick Harringes død fik orkestret sit nuværende navn, og fik højskolelærer og jazzpianist, cand. phil. Bjørn Veirskov Alexandersson som dirigent. Efter ham fulgte pianisten Kristian Borregaard, og senere jazzpianisten og cand. phil. Steen Nielsen, der kom fra Herning Højskole og startede og ledede Center for Rytmisk Musik og Bevægelse. Efter Steen Nielsen var der en periode med skiftende dirigenter – bl.a.: Ole Kock Sørensen, Vagn Egon Jørgensen og Anne Meyer. Fra 1995 – 2015 var saxofonisten Bo Thomassen orkestrets musikalske leder.  I sommeren 2015 overtog saxofonisten Jonas Enevoldsen Andreasen dirigentposten. Jonas er uddannet fra det Rytmiske Musikkonservatorium i Århus, og er kendt i Århus og det midtjyske både for sine evner både som saxofonist og dirigent.

Der har naturligvis været mange udskiftninger i besætningen gennem tiden. Idag består bandet af en god blanding af “gamle” medlemmer og “nyere”, herunder en stor andel unge talenter i alderen 16-22 fra Silkeborg gymnasium, Den kreative skole m.m.

cbfeec5104-Silkeborg_Bigband_logo